Förnya din matlagning med vilda växter
![Ogräs på en tallrik](/images/18.1e7ecebf1900c619ee552366/1719317386086/Gogras-170413-mostphotos-20570834.jpg)
Foto: Mostphotos.com
Vill du lära dig om vilka växter som går att äta i naturen och hur du kan göra en god måltid med växterna? Delta då på en vild digital växtvandring med växtguiden Nanna Borchert från Östersund.
Vi tittar på några av de mest livskraftiga vilda växterna som finns runt knuten och utforskar vilka som kan användas i matlagning eller till kalla eller varma drycker. Vi fokuserar på växter som är lätta att känna igen men som oftast betraktas som störande ogräs eller ”vanlig grönska”. Du får lära dig om deras utsökta smaker och förbluffande hälsofrämjande egenskaper.
Målgrupp
Blivande eller befintliga företagare inom livsmedelsproduktion, förädling och turism på landsbygden i Dalarna eller Gävleborgs län.
Lunchföreläsningar 2024
Under 2024 ordnar Länsstyrelserna i Dalarna och Gävleborg en kunskapsbuffé i form av lunchföreläsningar som ska ge inspiration till dig som är företagare inom mat och turism. Du kan delta på alla tillfällen eller plocka de föreläsningar som passar bäst. Vi har med oss en fantastisk skara av kunniga och inspirerande föreläsare. Alla föreläsningar är digitala via Teams, under lunchtid och kostnadsfria.
Fler föreläsningar
Anmäl dig till föreläsningarna via länkarna:
26 september – Skogsbär: Förr-nu-framtid, Fredrik Reinholdsson, Olle Svenssons Partiaffär AB.
10 oktober – Lokal matidentitet och skyddad ursprungsbeteckning. Riina Myrsell, Skedvi bröd.
Ytterligare tillfällen och möjlighet till anmälan kommer inom kort i Länsstyrelsens kalender.
- Var:
- Digitalt via Teams. Länk skickas ut efter sista anmälningsdatum.
- Kostnad:
- Kostnadsfritt
- Sista anmälningsdag:
- 24 aug 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.