Fossilfri mat
Hur får vi till en hållbar och fossilfri matproduktion? Det vill vi ta reda på i ett samverkansprojekt med nyckelaktörer inom skånsk livsmedelsindustri.
Genom dialog och workshopar med centrala aktörer i värdekedjan för livsmedel diskuterar vi definitioner, varumärken och betalningsvilja för fossilfria livsmedel. Länsstyrelsen Skånes roll är att vara möjliggörare och att koordinera aktörer i värdekedjan utifrån befintlig kunskap på området.
Det här diskuterar vi
Några av de frågeställningar vi tar upp i projektet är:
- Vad är fossilfri mat?
- Går det att producera fossilfri mat med befintlig teknik?
- Vad kostar det att producera fossilfri mat?
- Finns det en vilja att betala för fossilfri mat? Finns det någon aktör som är villig att betala för dessa produkter eller detta mervärde?
Projekttid och finansiering
Projektet pågår januari 2023 - december 2024.
Finansiärer är Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne. Partner är Livsmedelsakademin.
![Logotyp för Region Skåne](/images/200.279cc88a18fe7ac78541958e/1718026654218/rs_webb_250.png)
![Livsmedelsakademin](/images/200.279cc88a18fe7ac7854195d1/1718026900786/cropped-Livsmedelsakademin_COLOR.png)