21- 22 aug 2024 klocka 12.00 - 17.00

Torkning av livsmedel – teoretisk och praktisk kurs om torkning av vegetabilier som konserveringsmetod

Torkade livsmedel. Foto: Johanna Eriksson

Vill du lära dig olika tekniker för torkning och smaksättning av vegetabiliska livsmedel? Välkommen till en kurs fylld med inspiration och möjligheter att ta dina råvaror och produkter till nästa nivå! Kursen ger dig en unik möjlighet till att prova ny teknik, och utforska nya smaker och kreativa sätt att producera torkade produkter.

Kursen omfattar två halvdagar, från lunch till lunch. Under första kursdagen kommer vi att förbereda produkterna inför torkning. Du kommer ha möjlighet att prova på olika metoder av torkning så som med och utan förvällning, torkning med viss kandering, torkning med enbart avfuktare samt smaksättning av torkade produkter.
Dag två är det dags för provsmakning och vi pratar om de olika produkterna och viktiga delar som livsmedelshygien, förpackningar, prissättning, märkning och marknad.

Målgrupp

Odlare av frukt, bär, grönsaker, svamp, kryddor och ätliga blommor som redan har, eller åtminstone har konkreta planer som att börja förädla sina produkter, eller förädlare av trädgårdsprodukter som är intresserade av att utöka sitt sortiment med torkade produkter.
Finansieringen av aktiviteten kommer delvis från medel inom Strategisk Plan.

Föreläsare

Föreläsare är Kirsten Jensen som är rådgivare för yrkesmässig trädgårdsodling och Johanna Eriksson, som är rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling, båda från Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Var:
Trollhättan, Fristorps Gård i Västra Tunhem
Kostnad:
1 000 kr exkl moms, inkl kursmaterial, två lunch och två fika
Sista anmälningsdag:
08 aug 2024

Anmäl dig

Viktig information om anmälan

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Veckan innan kursen kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post.

Deltagaravgiften faktureras i efterhand. Anmälan är bindande och avgiften debiteras om man uteblir. Eventuell avanmälan ska ske senast den 8 augusti 2024 till kursansvarig.

Om aktiviteten är fullbokad, kontakta kursansvarig: Johanna Eriksson, Telefon: 010-224 52 23 E-postadress: johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se för att komma med på reservlistan.

Aktiviteten kan komma att ställas in vid för få deltagare.

Det finns 14 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 8 augusti klockan 23.59.







XXXXXX-XXXX


OBS! Vid särskild fakturaadress ska mottagare, postadress, postnummer och ort framgå.


Vill du vara med på deltagarlistan? * (obligatorisk) * (obligatorisk)
Vill du vara med på deltagarlistan? * (obligatorisk)


Deltagarlistan kommer att skickas ut i samband med kallelsen, Listan kommer innehålla namn, ort, telefonnummer och e-post. för ev. samåkning.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Johanna Eriksson, Rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen i Västra Götalands län
Tel: 010-22 452 23 och johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se

Kirsten Jensen, Rådgivare inom yrkesmässig trädgårdsodling på Länsstyrelsen i Västra Götalands län
Tel: 070-571 53 51 och Kirsten.jensen@lansstyrelsen.se

Logotyp: Medfinansieras av EU

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss