Skyfallsliknande regn i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

19 sep 2024 klocka 09.00 - 16.00

Samverkanskonferens om bortförda barn, Eskilstuna

Vuxen och barn i ett vinterlandskap

Hur kan myndigheter motverka att barn och unga förs utomlands mot sin vilja, vilket kan innebära risk för barn- eller tvångsäktenskap, könsstympning eller uppfostringsresa.

Du som är kommunpolitiker eller arbetar inom en myndighet i Eskilstuna eller Strängnäs är inbjuden till en dag som handlar om hur myndigheter kan motverka att barn och unga förs utomlands mot sin vilja, vilket kan innebära risk för barn- eller tvångsäktenskap, könsstympning eller uppfostringsresa.

På förmiddagen kommer Jämställdhetsmyndigheten att presentera sin kartläggning och förklara vilket ansvar alla myndigheter har för att identifiera barn och unga som riskerar att föras utomlands mot sin vilja.

På eftermiddagen hålls en workshop om samverkan, där fokus ligger på förutsättningar, ansvarsfördelning och hur vi kan arbeta både förebyggande och åtgärdande.

Förmiddags och eftermiddagsfika samt lunch ingår.

Praktisk information

Har du frågor , kontakta Petra Blom
telefon 010-223 44 32
petra.blom@lansstyrelsen.se

Arrangörer

Länstyrelsen i Södermanland län tillsammans med Länsgemensamt regionalt stöd, socialtjänst & vård i Sörmland, Eskilstuna kommun samt Samordningsförbunder RAR Sörmland

 

Var:
Elite hotell I Eskilstuna
Kostnad:
Kostadsfritt
Sista anmälningsdag:
11 sep 2024

Anmäl dig

Det finns 34 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 11 september klockan 23.59.





Det är inte tillåtet att samla in känsliga personuppgifter i anmälningsformuläret på grund av GDPR, ex kostpreferenser. Mejla in särskilda önskemål till kontaktpersonen.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss