Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Populärt att utbilda sig till bagare på Eldrimner

Att bli bagare, är väldigt populärt. Antalet sökande till Eldrimners två bagarutbildningar har haft betydligt fler sökande än vad det har funnits platser.

  • Hantverksbagarna Marina Löfgren och Kristian Hägglund på Frejas bakeri i Östersund.
  • Elin Larm och Beatrice Liljefors på Krus i Undersåker.
  • Emma Elvebäck på Elvebäcks bageri och konditori i Östersund.

Vad har dom gemensamt? Jo, de har alla gått Eldrimners och Torstas ettåriga yrkeshögskoleutbildning.

Lisbeth Lagerfeldt, som driver Frejas Bakeri i Östersund, har anställt flera bagare som gått Eldrimners yrkeshögskoleutbildning i mathantverk.

Värdefull praktik

– Det finns naturligtvis många bra utbildningar för både bagare och kockar. För mig har det varit en trygghet att anställa hantverksbagare som har utbildat sig på Eldrimner. De har dessutom praktiserat på framstående bagerier runt om i landet, säger Lisbeth.

– Det har varit mycket stort intresse för Eldrimners femveckorsutbildning "Starta eget hantverksbageri." Detsamma gäller för bageri-inriktningen på vår ettåriga yrkeshögskoleutbildning. Det berättar Eldrimners chef Ulrika Brydling.

Antalet sökande har varit fler än antalet platser. Intresset finns också för inriktningarna "Charkuteri och mejeri."

Vill du blir charkuterist eller mejerist?

På Eldrimners utbildning "Starta eget mathantverksföretag" för blivande mejerister och charkuterister, finns det fortfarande några platser kvar.

– Det är såklart väldigt roligt att så många vill gå våra bageriutbildningar. Jag hoppas att vi kan locka minst lika många till de andra inriktningarna.

– Jag är helt övertygad om att detta är framtiden men för att den lokala livsmedelsproduktionen ska öka behöver det bli många fler som kan ta hand om och förädla råvaror, säger Ulrika Brydling.

Eldrimners verksamhetschef Ulrika Brydling står på en äng och håller fram olika sorters livsmedel.

- Det har varit mycket stort intresse för Eldrimners femveckorsutbildning "Starta eget hantverksbageri" berättar Eldrimners verksamhetschef Ulrika Brydling.

Fakta om utbildningarna

  • Eldrimners utbildning Starta eget mathantverksföretag är flexibel och specialdesignad. Den består av två praktiska veckor på plats i Eldrimners lokaler i Ås. Dessutom studerar man tre veckor på distans.
  • De praktiska veckorna i Ås innehåller praktiska övningar, kunskap om förädlingstekniker, råvaror, hållbarhet och livsmedelssäkerhet.
  • Distansdelen av utbildningen tar upp bland annat livsmedelssäkerhet och ekonomi.
  • Fram till den 5 augusti går det att anmäla sig till höstens kursstart när det gäller inriktningarna "Charkuteri och mejeri."

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss