23 sep 2024 klocka 18.00 - 20.30

Hästens foder och hästgödsel som resurs

Bild på några hästar i en hage.

Hur ska vi tänka kring utfodring av våra hästar? Och hur kan vi bättre ta vara på gödsel som en resurs istället för att se det som ett problem? Dessa frågor kommer vi fokusera på under en kvällskurs med Margareta Bendroth.

Margareta kommer bland annat att prata om hästens grundläggande behov, hur vi utfodrar den och varför, vad hästen själv väljer och olika typer av foder. Hon kommer även berätta om tre gödselprojekt som fokuserat på hur man kan tänka om gödsel som en resurs i stället för ett problem, nyttan av och fördomar om hästgödsel, samt olika strömedel.

Om föreläsaren

Margareta Bendroth är lantbruksutbildad husdjursagronom och jobbar idag som hästrådgivare på Hushållningssällskapet Sjuhärad. Margareta har själv fött upp varmblodiga travhästar i 50 år och har även jobbat med olika gödselprojekt.

De viktigaste frågorna för Margareta är hästvälfärden; hur vi arbetar i stallarna, med både vår egen och hästarnas stallmiljö, samt hästar och hagar – på naturbete och vinterbete.

Vid frågor kontaktar du Cecilia Palmén på cecilia.palmen@lansstyrelsen.se eller 010 223 92 25.

Var:
Skype (länk kommer på mejl innan träffen)
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
19 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 19 september klockan 23.59.




Skriv 12 siffror utan bindestreck. Personnummer behövs för den ekonomiska redovisningen.

Vi behöver samla in dessa uppgifter från dig i vår insats för att få rätt till stöd. Uppgifterna kommer att lämnas in med vår ansökan om utbetalning av stöd. Jordbruksverket är personuppgiftsansvarig och behandlar uppgifterna elektroniskt och lagrar dem i enlighet med vad som gäller för myndighetens arkivhantering.

Personuppgifterna används för ändamålen stödhantering, kontroll, statistik, information och för uppföljning, utvärdering och analys. Personuppgifterna delas med länsstyrelsen, Skogsstyrelsen, Sametinget, Lokala aktionsgrupper, Ekonomistyrningsverket, övervakningskommittén för den strategiska planen, utvärderare av den strategiska planen, programutvärderare, Riksrevisionen, Regeringskansliet, EU-kommissionen samt andra myndigheter och EU:s institutioner för motsvarande ändamål

Vill du veta mer om Jordbruksverkets behandling av personuppgifter finns det mer information att ta del av på www.jordbruksverket.se/personuppgifter Länk till annan webbplats..


Kursen är kostnadsfri och arrangeras genom projektet Greppa näringen, med finansiering från EU och svenska staten genom strategiska planen för den gemensamma jordbrukspolitiken.

EU-logga med texten "Medfinansieras av Europeiska unionen".

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss