Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nya tillgängliga toaletter klara vid Blå lagunen

Mörkare träbyggnad med fyra gröna dörrar och ett trägolv utanför. På en grusplan med skog i bakgrunden.

De nya toaletterna vid blå lagunen ersätter de tillfälliga som varit på platsen sedan de gamla brann ner under våren 2023. Foto Daniel Heilborn

Det populära besöksmålet och badplatsen Blå lagunen har fått nya tillgänglighetsanpassade toaletter.

Lagom till sommarmånadernas inträde står de nya toaletterna vid Blå lagunen, i naturreservatet Bästeträsk klara. Det senaste året har det populära besöksmålet haft tillfälliga toaletter då de tidigare brann ner under valborgsnatten 2023.

Bästeträsk naturreservat är en del av det område som planeras bli ny nationalpark och de nya toaletterna finansierats av Naturvårdsverket.

Träbyggnad med fyra dörrar.

I den mellersta tillgänglighetsanpassade toaletten finns även skötbord. Alla toaletter har belysning och byggnaden kommer även kvällstid att ha utomhusbelysning för trygghet och tillgänglighet. Kapaciteten är betydligt större än tidigare med totalt 9 kubikmeter tankvolym.

Byggnaden är uppförd i bulhusteknik av Gotländskt tjärstruket virke med en taktäckning av återbrukad pannplåt. Snickerier såsom dörrar med överljus är lokaltillverkade på Gotland och målade med miljövänlig linoljefärg.

Länsstyrelsen tackar alla inblandade entreprenörer för ett gott samarbete och genomförande.

Tillgänganpassat enklare toalettbås.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss