12- 19 sep 2024 klocka 09.00 - 16.00

Kurs: HACCP i praktiken

Länsstyrelsen erbjuder en tvådagarskurs i HACCP för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna. Kursens syfte är att ge fördjupad kunskap i arbetet med HACCP och varvar teori med praktik genom diskussioner och övningar. Se innehåll nedan.

Målgrupp

Verksamheter inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna (Ej Falu och Borlänge tätort). Deltagare från angränsande län i mån av plats.

Program

Kursen omfattar två heldagar:

Torsdag 12 september kl. 9-16 samt torsdag 19 september 9-16.

Innehåll under dessa dagar

  • HACCP enligt Codex Alimentarius och lagstiftningens krav
  • Centrala begrepp
  • Livsmedelsburna faror
  • Grundförutsättningar för säkra livsmedel
  • Faroanalys med riskbedömning
  • Olika åtgärder för att hantera faror; grundförutsättningar, CP och CCP
  • Metoder för att identifiera CCP (och CP)
  • Övervakning och styrning av CCP och CP inkl. korrigerande åtgärder
  • Validering och verifiering i HACCP-system
  • Att hålla HACCP-systemet uppdaterat och aktuellt
  • Implementering av HACCP och att skapa ett levande HACCP-arbete
  • HACCP-ansvarig/-gruppens uppgift, ansvar och roll
  • Kunskapstest

Kursen avslutas med diplom för de som får godkänt på kunskapstestet, eller intyg för de som inte får godkänt på kunskapstestet.

Kursledare

Kursledare är Anna Westberg från Bergström & Hellqvist AB. Hon är livsmedelsagronom och har mångårig erfarenhet av konsultation för livsmedelsföretag och utbildning för personal inom olika delar av livsmedelskedjan, framför allt förädling.

Lunch och fika

Förmiddagsfika, dagens lunch och eftermiddagsfika ingår i anmälningsavgiften. Ange behov av specialkost vid anmälan.

Var:
Buskåkers gästgivargård, Buskåkersvägen 5, Borlänge
Kostnad:
295 kr exkl. moms/per person och dag (konferenspaket inklusive lunch och fika). Betalas på plats. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag (28 augusti), vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.
Sista anmälningsdag:
28 aug 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.

Anmälan är bindande efter 28 augusti

Sista anmälningsdag är den 28 augusti. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.

Det finns 14 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 28 augusti klockan 23.59.







Jag vill ha information om framtida kurser och aktiviteter som Länsstyrelsen anordnar inom livsmedel * (obligatorisk)
Jag vill ha information om framtida kurser och aktiviteter som Länsstyrelsen anordnar inom livsmedel


Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – kompetensutveckling”. Projektet samarbetar med Lokal mat och är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten

Loggor: Lokal mat och Europeiska jordbruksfonden. 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss