Kurs: HACCP i praktiken
![](/images/18.1e7ecebf1900c619ee5510eb/1719304081493/HACCP-i-praktiken-770.jpg)
Länsstyrelsen erbjuder en tvådagarskurs i HACCP för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna. Kursens syfte är att ge fördjupad kunskap i arbetet med HACCP och varvar teori med praktik genom diskussioner och övningar. Se innehåll nedan.
Målgrupp
Verksamheter inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna (Ej Falu och Borlänge tätort). Deltagare från angränsande län i mån av plats.
Program
Kursen omfattar två heldagar:
Torsdag 12 september kl. 9-16 samt torsdag 19 september 9-16.
Innehåll under dessa dagar
- HACCP enligt Codex Alimentarius och lagstiftningens krav
- Centrala begrepp
- Livsmedelsburna faror
- Grundförutsättningar för säkra livsmedel
- Faroanalys med riskbedömning
- Olika åtgärder för att hantera faror; grundförutsättningar, CP och CCP
- Metoder för att identifiera CCP (och CP)
- Övervakning och styrning av CCP och CP inkl. korrigerande åtgärder
- Validering och verifiering i HACCP-system
- Att hålla HACCP-systemet uppdaterat och aktuellt
- Implementering av HACCP och att skapa ett levande HACCP-arbete
- HACCP-ansvarig/-gruppens uppgift, ansvar och roll
- Kunskapstest
Kursen avslutas med diplom för de som får godkänt på kunskapstestet, eller intyg för de som inte får godkänt på kunskapstestet.
Kursledare
Kursledare är Anna Westberg från Bergström & Hellqvist AB. Hon är livsmedelsagronom och har mångårig erfarenhet av konsultation för livsmedelsföretag och utbildning för personal inom olika delar av livsmedelskedjan, framför allt förädling.
Lunch och fika
Förmiddagsfika, dagens lunch och eftermiddagsfika ingår i anmälningsavgiften. Ange behov av specialkost vid anmälan.
- Var:
- Buskåkers gästgivargård, Buskåkersvägen 5, Borlänge
- Kostnad:
- 295 kr exkl. moms/per person och dag (konferenspaket inklusive lunch och fika). Betalas på plats. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag (28 augusti), vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.
- Sista anmälningsdag:
- 28 aug 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.
Anmälan är bindande efter 28 augusti
Sista anmälningsdag är den 28 augusti. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.
Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – kompetensutveckling”. Projektet samarbetar med Lokal mat och är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten
![Loggor: Lokal mat och Europeiska jordbruksfonden.](/images/18.207bf5ee18bf5d7781f3742/1700730687782/lokal%20mat%20och%20EU.png)